Разстрелът на Алексей Петров наподобява мафиотска вендета. Излязоха брутални подробности от

...
Разстрелът на Алексей Петров наподобява мафиотска вендета. Излязоха брутални подробности от
Коментари Харесай

Вижте брутални подробности за убийството на Алексей Петров

Разстрелът на Алексей Петров прилича мафиотска вендета. Излязоха брутални детайлности от криминалисти, осведомени с следствието на убийството на някогашния консултант в ДАНС.
В сряда на 16 август, Петров надали е предполагал, че вдишва последните си глътки въздух. Бившата алена барета е взел за компания треньорката по тенис Мирослава Михайлова и двамата са се запътили за нормалната му разходка на Витоша.
" Алексей е спортувал всеки ден. Играл е тенис на корт в Правителствена болница, който е редувал с плуване и планинско катерене в равнинни местности. Спонтанно е избирал типовете действия, които да практикува. В последния си ден се е спрял на разходката ", разкриват от кухнята на следствието.
Петров не се е чувствал обезпокоен. Вероятно поради положителните си позиции с политици и персоналното му присъединяване при сформирането на новия кабинет. Обикновено денят му е започвал с подготовка, по-късно със сауна и масаж и е продължавал с няколко срещи и телефонни диалози.
Така е възнамерявал всекидневието си, без да подозира, че се озове във съдбовен капан.
Около 12 ч. облеченият в камуфлажни облекла палач излиза от прикритието си и застава зад тила на Петров. След това изкрещява: " Алексей! ". Изумен, Петров се обръща и застава лице в лице с убиеца си.
Тогава килърът се доближава на към 5 метра и от упор стреля в главата му. Първият изстрел попада в главата на някогашната барета. Следва втори, надзорен изстрел който минава през тялото на някогашния консултант в ДАНС и ранява спътницата му Михайлова.
Треньорката пада на земята и минути по-късно съумява да позвъни на незабавния телефон 112 от мобилен уред, който е взела от минаващи наоколо украинци.
Според данни на криминалисти, килърът се е качил на велосипед, по тази причина приказват следите от дебели грайфери оставени по пътеката. Вероятно по-късно убиецът се е метнал на чакащ го на няколко километра автомобил и се е отправил в посока, която и досега остава мистерия за Министерство на вътрешните работи.
Убиецът и помагачите му са следели Петров от няколко месеца. Бившият чиновник на службите е взимал персонални ограничения за сигурността си и постоянно се е придвижвал с най-малко трима охранители и бронирана лимузина. Но той е оставял бодигардовете си на входа на планината. След това нормално в компанията на Михайлова или други собствен другари е обичал да прави разходки на Витоша и постоянно е ходил по пътеката сред Драгалевския манастир, заслона Бай Кръстьо и хижа „ Алеко “.
Неслучайно е употребявано място, където пътеката през гората се приближава на към 20 метра от павираното шосе за хижа „ Алеко “, на половин километър от заслона Бай Кръстьо. 
Убийците са били толкоз добре готови, че не са оставили никакъв късмет на Алексей Петров. Според специалисти, той е бил изумен от така наречен " избухлив патрон ". Когато подобен попадне в човешкото тяло се деформира заради меката носова част и усилва диаметъра си от 1.5 до 2.5 пъти. Самият патрон се унищожава до края на кухината, а другата задница продължава във вътрешността в човешкото тяло, може да счупи даже кости.
Криминалистите изземат записи от охранителните камери, сложени по фасадите на къщите в Драгалевци, около които минава пътят, спускащ се от хижа „ Алеко “. Проверяват се и камерите от рейсовете на градския превоз, защото се работи по информация, че е допустимо стрелецът в началото да е употребявал рейс до междинната станция на открития въжен превоз при заслона Бай Кръстьо.

Версии
Разследването работи по няколко версии за поръчката. Едната е, че тя идва от чужбина, другата е обвързвана със наранени бизнес ползи. Според други версии, мократа поръчка е заради вендета и междуличностни връзки.
Разследващите работят и по версия за взаимовръзка сред убийствата на Алексей Петров и Красимир Каменов-Къро.
Издирваният с алената бюлетина на Интерпол под земята необут бе изработен на сито на 25 май т.г. На тази дата около 8.20 часа локално време той е бил изработен на сито от преоблечени като служители на реда екзекутори в тузарското предградие  " Констанция " на Кейп Таун.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР